COWORKING

HIVE5

Interior design of a co-working space in Brussels, Belgium

It was necessary to place a number of private offices with a total capacity of 100 posts, a common working space with 30 posts, an open space for 25 people, a living room, 4 meeting rooms, 5 individual booths, a kitchen with a dining area and even a corner for relaxation.

While working on the concept of this project, each designer of the team suggested a number of ideas, of which we identified the most interesting and relevant for this project: urban style with concrete, brick and graffiti, eco-theme and greenery , boho and rattan, integration of sport facilities. By combining all these techniques, we have obtained Urban Garden - a collective garden inside the urban jungle, in the same way that coworking itself is treated as an oasis among office spaces without identity.

Design: Ohra
Visualization: Ohra
Drawings: Ohra
Category: commercial interior design
Project area: 900 m2
Project year: 2018

IMG_7174-min.jpg
hive5plan4web.jpg

We've developed a concept of the project, called "Urban garden". The main idea was to present the office space as a WAY. The way from Urban life to Nature. The way from starting a business to reaching its goals. The way to success. The way of transformations. And the way of development.

big_084_O_IPM_HIVE5_Garden_006 (1).jpg
big_084_O_IPM_HIVE5_coworking_003 (1).jp
big_084_O_IPM_HIVE5_Garden_004.jpg

We divided the production into phases. In the first stage, we started developing the main areas: urban and green areas.  After three weeks into the project, we started sending off the developed areas. The most important thing in the first phase is to understand that our direction is right and that the client will love the project as much as we do. 

In general, 3D modelling is very time-consuming, so six designers and one project manager were involved in this project.
 

big_084_O_IPM_HIVE5_Nap area_001.jpg
big_084_O_IPM_HIVE5_Garden_003.jpg
Big_HIVE5_Office_003.jpg
big_084_O_IPM_HIVE5_hall_021.jpg
big_084_O_IPM_HIVE5_hall_009.jpg
Big_HIVE5_Meeting_room_001.jpg
Screenshot_3.jpg
Screenshot_11.jpg

The project implementation process always makes adjustments. In this case, we also had to sacrifice certain ideas in order to reduce costs while maintaining the overall project concept. For example, the MO has so far refused to introduce sports equipment that is not yet a priority need. We have had to temporarily abandon urban graphic techniques, such as yellow street markings on the concrete coworking floor. Many plants have been replaced by artificial plants because of the complexity of caring for natural flowers. We did not hang the swings but placed comfortable rattan deckchairs and chairs. The graffiti was done using a slightly different technique, which only improved the project.

 

Many of the solutions proved to be even more successful in reality. For example, we were worried that in the common area of the coworking area the tables would be very tight, but in reality, this area is still very spacious.

 

IMG_0945-min.jpg
IMG_7209-min.jpg
IMG_7156-min.jpg
IMG_7187-min.jpg
IMG_7166-min.jpg
IMG_7132-min.jpg
IMG_7145-min.jpg
IMG_7236-min_edited.jpg
IMG_7217-min.jpg